Deze dieren kun je inhuis nemen zonder allergische reacties

 Deze dieren kun je inhuis nemen zonder allergische reacties

Huisdieren zijn de beste maatjes, dat weten we allemaal. Jammer genoeg lukt het niet altijd om deze in huis te halen vanwege allergieën. Maar daar hoef je niet meer voor te vrezen, want er zijn vele dieren die je binnenshuis kunt nemen zonder allergische reacties. In dit artikel kom je erachter welke die zijn.

Waardoor allergieën bij huisdieren?

Alhoewel men allergieën koppelt aan de dieren zelf, zijn het eigenlijk de huidschilfers van de dieren die zorgen voor de lastige niesbuien. De boosdoeners noemen we allergenen en deze bevinden zich in de huidschilfers en veren van dieren. De allergieklachten zijn het gevolg van het inademen van deze allergenen.

Vissen

Het eerste waar je vanzelfsprekend aan denkt, zijn dieren waarbij er dan geen sprake is van losrakende huidschilfers. Vissen zijn daarbij een geweldige optie. Natuurlijk is er meer pret met honden of katten, maar denk aan de andere voordelen van vissen: ze maken geen geluid, behoeven heel weinig onderhoud en is er geen angst voor vervuiling in huis. Bovendien creëer je een prettige uitstraling in huis met een mooi aquarium.

Hypoallergene huisdieren

Maar natuurlijk is een ieder wel dol op honden of katten. Het blijkt dat je wens toch vervuld kan worden, want er zijn dieren die heel weinig huidschilfers verliezen en waarbij de allergenen heel zwak zijn, waardoor allergische reacties gewoon niet voorkomen. Deze dieren noemen we hypoallergene dieren en het blijkt dat vele van de huisdieren die we al kennen tot deze groep behoren.

Basenji

De Basenji met gekrulde staart is een geweldige gezelschapshond en houdt heel erg van spelen. Ook zijn ze prima als waakhond.

Yorkshire Terrier

Deze schattige, trouwe hondjes zijn dol op pret maken en zijn ontzettend vriendelijk. Ze houden heel erg ervan om in de schoot te zitten.

Poedel

De Poedel kennen we allemaal wel. Deze vrolijke, energieke en vooral elegante honden staan altijd klaar voor gezelschap.

Bichon frisé

Deze gracieuze, charmante hond wilt heel graag in de schoot. Het zijn trouwens erg levendige dieren.

Coton de Tuléar

De coton de Tuléar is een heel vriendelijk en opgewekte hondje. Dit hondje kan heel goed omgaan met mensen en zorgt voor geweldig gezelschap.

Siberische kat

Deze kat is superintelligent en daardoor makkelijk te trainen. Het zijn erg sociale dieren die graag verlangen naar gezelschap.

Bengaal

De Bengaal is een kat die heel erg houdt van spelen. Ze zijn erg vriendelijke en nieuwsgierige katten. Met deze kat heb je altijd heel veel pret.

Sphynx

Allergie? Geen sprake van! De Sphynx heeft namelijk geen haar. Deze dieren zijn heel intelligent en kunnen jou gevoelens heel goed aanvoelen en dat maakt ze geweldige therapiedieren.

Noorse boskat

De Noorse boskat is een heel erg actieve kattenras. Ze zijn van nature heel tolerant en vriendelijk naar mensen toe.

Veel meer keus!

Natuurlijk zijn dit niet alle hypoallergene dieren. Zijn de bovenstaande dieren toch niet iets voor jou? Een simpele Google search naar hypoallergene dieren geeft je een veel uitgebreidere lijst, dus genoeg keus! Nu kun je dus zeker wel een huisdier hebben.