Om deze redenen moet je voor een tweedehands auto kiezen!

 Om deze redenen moet je voor een tweedehands auto kiezen!

Wanneer je aan het twijfelen bent over het kopen van een nieuwe auto is er een stuk meer aanbod dan alleen auto’s die in een showroom staan bij een autodealer. Er zijn namelijk een hele hoop tweedehands auto’s die misschien nog wel een betere optie zijn dan die nieuwe. In dit blog gaan we in op de voordelen die het heeft om te kijken naar een tweedehands auto in plaats van een nieuwe.

Milieubewust

Ondanks dat er wordt gezegd dat het rijden van een (nieuwe) elektrische auto een milieubewuste keuze is, is een tweedehands auto dat ook. Het heeft dan niet gelijk te maken met de auto, maar ook met de gedachten dat er geen nieuwe auto gebouwd hoeft te worden.

Het is dus een verstandige keuze om geen nieuwe auto aan te schaffen. Zo hoeft er voor jou geen nieuwe gemaakt te worden en is de kans een stuk kleiner dat er geen andere auto moet worden gesloopt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een tweedehands auto te kopen die elektrisch is.

De prijzen

Als je een nieuwe auto koopt is de prijs van die auto ook heel erg hoog. De prijs is natuurlijk wel waardig aan de auto, maar in de eerste paar jaar dat je een auto hebt gekocht zal de waarde met misschien wel 20% dalen. Het is dus slimmer om een tweedehands auto aan te schaffen die 2 jaar op de markt is. Wanneer je naar een wat oudere auto gaat kopen zal de prijs nog een stuk lager zijn dan van de auto die 2 jaar oud is. Dit geldt tevens niet voor alle oude auto’s want er zijn nog oude auto’s die alleen maar in waarde stijgen.

Aanbod tweedehands auto

Naast dat een tweedehands auto een stuk goedkoper is en een stuk milieubewuster is dan een nieuwe auto. Is het aanbod van tweedehands auto’s ook nog eens een stuk groter. Er zijn veel verschillende platformen waarbij je auto’s kan aanschaffen, of het nu elektrisch, automaat, handgeschakeld of op gas rijdt. Nu de auto een stuk goedkoper is kun je ook naar andere modellen kijken die misschien beter bij je doeleinden passen of het nu een grotere bestelbus is die je wilt omtoveren in camper, stationwagen of hatchback met een sportief uiterlijk. Het is wel belangrijk dat je kijkt naar een auto waar genoeg onderdelen van beschikbaar zijn, zodat je bij schades de auto wel kan laten repareren.