Op kamers? Deze keukenspullen heb je nodig

 Op kamers? Deze keukenspullen heb je nodig

Wanneer je als student op kamers gaat zijn er een hele hoop spullen die je in de keuken thuis hebt liggen. Het is als arme student wel lastig om alle juiste benodigdheden aan te schaffen en voor de meeste spullen heb je vaak helemaal geen ruimte in de keuken.

Gelukkig heb je als student nog nog alle spullen nodig die je ook bij je ouders hebt liggen. Als student kom je met de meeste basisspullen al best ver in de keuken. In dit blog gaan we daar iets dieper op in om je op weg te helpen bij de eerste basisspullen die je kunt gaan aanschaffen.

Snijplank

Als snijplank hoef je niet teveel eisen te stellen. Er hoeven er in principe maar 2 aangeschaft te worden, een voor het vlees en een voor de groenten. Deze kun je in de winkel vaak tegen een redelijk lage prijs aanschaffen.

Pannen

Pannen zijn natuurlijk essentieel wanneer je wilt beginnen met koken in je keuken. Omdat vaak ook andere mensen gebruik gaan maken van de spullen die je in huis hebt liggen is het niet nodig om hier een dure pan voor aan te schaffen. Kijk online naar reviews waar andere goede gebruikerservaringen hebben gehad, en vraag aan familie en vrienden of ze nog eventueel tips of pannen hebben die je kunt gebruiken.

Er zijn een aantal pannen die je nodig zult hebben bij bijna elk gerecht die je wilt gaan maken. Zo heb je een grote pan nodig om bijvoorbeeld rijst in te kunnen koken, en is een kleine pan ook fijn om in huis te hebben om bijvoorbeeld een eitje te bakken en geen zin hebt om veel af te wassen.

Een grotere koekenpan is wel handig wanneer je meer bezoek over de vloer hebt, maar aangezien je in een huis gaat wonen met meerdere personen kan je ook vragen of je van hen een pan zou kunnen lenen.

Messen

Nu je al hebt gekeken naar een snijplank en pannen is het slim om het even te hebben over de messen die je moet gaan gebruiken. Je hebt niet veel messen nodig, maar 2 messen zijn wel fijn om in huis te hebben voor het keuken. Zo heb je maar 1 klein schilmesje nodig en een groter mes om al de groenten en vlees te kunnen snijden. Door hier niet op te bezuinigen zul je merken dat het vlees en groenten mooier worden gesneden en de kruiden hier beter in kunnen trekken dan wanneer je een wankel mesje gebruikt.

Gas of inductie

In de meeste gevallen hoef je hier niet over na te denken en zitten ze in het (studenten) huis waar je gaat wonen.

Drinken

Wanneer je als student gaat koken is het wel lekker om tijdens of na het eten iets te kunnen drinken. Topdrinks.nl heeft een hele hoop drinken die je online kunt bestellen, waardoor je niet het huis uit moet voor een lekker drankje.

Spatels

Spatels zijn ook essentieel om in huis te hebben wanneer je wilt gaan koken. Niks is zo vervelend als de hele tijd het vlees om te draaien met een vork. Om de pan niet te beschadigen kun je ervoor kiezen om er een te kopen van kunststof of hout.