Zo kun je je huisdier tegen teken en vlooien beschermen

 Zo kun je je huisdier tegen teken en vlooien beschermen

Vaak vragen mensen zich af waarom ze een kat of hond preventief zouden behandelen tegen teken en vlooien. Ze zijn in de veronderstelling dat je de huisdieren alleen doet behandelen wanneer ze er last van hebben, maar tegenwoordig heb je producten die tegen teken kunnen helpen!

Ziektes

De dieren kunnen erg ziek worden van de vlooien en teken die op de huisdieren zijn gaan zitten. Doordat de dieren ziek worden kan dit bij de dierenarts erg veel geld kosten en dit is voor dierenliefhebbers ook nog eens erg vervelend om te zien.

Katten kunnen door vlooien en teken een vorm van leukemie of lintwormen krijgen. Honden kunnen van vlooien een borrelia bacterie krijgen. Naast dat je huisdier enorm ziek kan worden kunnen mensen ook de ziekte van lyme krijgen wanneer de teken van het huisdier op ons springen. Nu dit allemaal op een rijtje staat is er genoeg reden om er alles aan te doen dat we geen last meer hebben van die beesten.

Preventief handelen

Wanneer je huisdier veel last heeft van vlooien is het al bekend dat je een vlooienband kan kopen, dit geldt ook voor teken. Dit is alleen altijd achter de feiten aan lopen, want we doen er pas iets aan als het beestje er last van heeft. Er zijn tegenwoordig druppels die je in de vacht van het dier kunt doen om ervoor te zorgen dat de beesten zo min mogelijk op het huisdier gaan zitten.