Hoe richt je je kamer leuk in?

 Hoe richt je je kamer leuk in?

Een gezellige en knusse woonkamer, voorzien van de nodige eyecatchers, heeft veel meerwaarde. Het zorgt er direct voor dat als je thuiskomt, je je volledig op je gemak voelt en heerlijk tot ontspanning kunt komen. Maar ook richting gasten en bezoekers geef je met een leuk en vrolijk ingerichte woonkamer een signaal af: hier is het gezellig, hier ben je van harte welkom! Dit klinkt allemaal voor de hand liggend, maar iets constateren is gemakkelijke dan iets uitvoeren. Daarom vind je in dit artikel een aantal handige tips om van jouw woonkamer, slaapkamer en/of eetkamer een intieme, knusse en gezellige plek te maken waar het goed toeven is!

Kies de juiste kleuren voor meer sfeer in je woonkamer

Een van de beste tips om je woonkamer gezellig in te richten, is het kiezen van de juiste kleuren. Een belangrijk uitgangspunt is dat een kamer die visueel ruim oogt én waar warme kleuren in terug te vinden zijn, de feestvreugde gevoelsmatig aanzienlijk verhogen. Een ruim ogende kamer creëer je door gebruik te maken van lichte kleuren. Mijd dus kleuren als donkerbruin, zwart of donkergrijs, zodat je woonkamer of slaapkamer groter lijkt. Dit visuele effect zorgt meteen al voor een andere sfeer, doordat je meer de indruk krijgt dat je je in een grote ruimte begeeft. Kies dus voor lichte kleuren met een warme uitstraling. Voorbeelden hiervan zijn lichtroze kleuren, zachte kleuren geel of lichtgroen. Ook witvarianten doen het altijd goed als je sfeer en ruimte in je kamer wilt scheppen!

Een hoekbank kan wonderen doen voor een leuke kamerinrichting

Hoekbanken zijn ideale banken om je woonkamer gezellig en leuk in te richten. Ze zorgen voor een saamhorig gevoel, doordat je e met veel mensen op kunt zitten én je elkaar goed ziet. Een groot voordeel is ook dat ze goed langs wanden geplaatst kunnen worden, waardoor je de facto nauwelijks tot geen ruimte verliest. Maar let op: heb je een kleine kamer? Dan kun je bete niet voor een hoekbank kiezen, maar voor een kleinere rechte bank. Anders lijkt de woonkamer namelijk direct vol en raak je het ruimteperspectief kwijt.

Maak gebruik van een vloekleed voor extra sfeer

Een goede manier om een interieur leuker en sfeervoller te maken, is door een stijlvol vloerkleed in de woonkamer te leggen. Een vloerkleed zorgt ervoor dat je kamer meer één geheel wordt, maar staat natuurlijk ook gezellig en knus. Verder is het gewoon lekker om door je kamer te lopen met als garantie dat je geen koude voeten krijgt. Een vloerkleed voelt namelijk comfortabel aan! Eén belangrijke tip: heb je vooral rechthoekig meubels in je kamer staan? Kies dan voor een rond vloerkleed of tapijt om de lineaire eentonigheid te doorbreken. Omgekeerd is een vierkant of een rechthoekig vloerkleed een prima idee in een interieur met veel ronde vormen.

Schaf een houthaard of een sfeerhaard aan

Wil je je woonkamer nóg leuke maken, met nóg meer sfeer? Dan bidt een houtkachel of een sfeerhaard hiervoor de perfecte oplossing. Een haard in huis is niet alleen leuk en gezellig, maar biedt ook veel extra warmte en comfort. Succes en geniet van je superleuke huis!