Hoe zorg je dat je niks vergeet op vakantie?

 Hoe zorg je dat je niks vergeet op vakantie?

Op vakantie gaan is een hele onderneming. Het maakt niet uit of je in je eentje gaat vliegen, of met het hele gezin met de caravan op weg gaat, er komt nogal wat kijken bij het inpakken van al je spullen. Want niets is irritanter dan op je bestemming aankomen en je realiseren dat je je zwembroek bent vergeten of, nog erger, dat je je contactlenzen niet hebt ingepakt.
Gelukkig zijn er een aantal manieren om te zorgen dat je niets vergeet en je stress-vrij op vakantie kunt.

Lijstjes

Lijstjes maken is waarschijnlijk de meest low-tech en oldschool methode om te zorgen dat alles is ingepakt. Maar het werkt wel!
Door een paklijst of checklist te maken met wat er absoluut in je koffer moet zitten, kun je makkelijk aftikken of je alles hebt. Dit vereist wel enige discipline om de lijst van begin tot eind door te werken, maar dan heb je als het goed is alles ook echt ingepakt.
Deze manier van inpakken is voor mensen die van controle houden en die zeker willen weten dat alles goed gaat.
Als je met kinderen op vakantie gaat is het ook een leuke manier om ze te betrekken bij het inpakken en zo het inpak proces voor hen iets minder stressvol te maken.
Het nadeel van lijstjes is natuurlijk dat je wel alles op de lijst moet zetten, want als het er niet opstaat zul je alsnog je strand slippers vergeten.

Apps

Als lijstjes iets te ouderwets voor je zijn, kun je natuurlijk altijd zoeken naar een app die je helpt bij inpakken. In de Playstore en Apple store zijn vele apps te vinden die je het leven als reiziger makkelijker maken.
Er zijn apps die gewoon veredelde lijstjes zijn, maar je kunt het zo gek maken als je wilt met apps die zelfs het gewicht van je ingepakte spullen bijhouden om te zorgen dat je zo lightweight mogelijk kunt reizen.

Alleen de essentials

Sommige mensen vinden het niet erg als er iets mist in de vakantie koffer. Je kunt immers ook op de plaats van bestemming een nieuwe bikini kopen.
Voor deze mensen is het alleen zaak om een aantal essentials in te pakken. Denk hierbij aan paspoort, creditcard en persoonlijke dingen als een bril of een tandenborstel. Hiermee kom je sowieso op de bestemming aan en kun je daar altijd even bij het locale winkelcentrum langs voor alles wat je niet bij je hebt.