Hoe ga jij naar het vliegveld toe?

 Hoe ga jij naar het vliegveld toe?

Een vakantie of familiebezoek is heerlijk, en als je met het vliegtuig gaat weet je dat je binnen een paar uur al op je eindbestemming bent. Echter moet je ook nog naar het vliegveld toe. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te doen, en deze laten wij je zien in dit artikel.

Zorg voor vervoer

Je kunt natuurlijk zelf proberen vervoer te regelen. Dit kan een taxi zijn, maar ook een bekende die jullie wegbrengt. Het nadeel met een taxi is wel, dat het je behoorlijk wat geld gaat kosten. Een bekende vragen om jullie weg te brengen is ook niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld omdat jullie midden in de nacht moeten gaan of omdat er niemand is met een rijbewijs. Daarnaast kan de ruimte ook erg beperkt zijn. Ga je met het hele gezin op vakantie, dan moeten jullie wel in de auto passen, inclusief alle bagage.

Met de auto naar het vliegveld

Een andere optie is om met je eigen auto te gaan. Zo hoef je niemand tot last te zijn en kunnen jullie zelf alles meenemen in de auto. Op de luchthaven parkeren is mogelijk voor een korte periode, maar ook voor langere. Ideaal voor mensen die op vakantie gaan dus, want je auto kan hier voor meerdere weken blijven staan. Er zijn meerdere parkeerplaatsen op het terrein van Schiphol zelf, waar je prima kunt parkeren. Je zit dan redelijk dicht bij de terminal en bent dus zo op de juiste plek. Wel betaal je hier natuurlijk de hoofdprijs voor.

Je kunt echter ook buiten Schiphol parkeren, een paar kilometer verderop. Er zijn diverse parkeerbedrijven waarbij je online een parkeerplek kunt reserveren tegen een aantrekkelijke prijs, ook voor een langere periode. Dit is dan wel niet op het terrein van Schiphol, maar dankzij de gratis shuttlebus die zij aanbieden ben je er zo. Wil je liever direct op het vliegveld uitstappen dan kan dat ook. Sommige bedrijven maken namelijk gebruik van valet parking. Je stapt dan zelf uit bij de terminal met al je bagage, en geeft de autosleutel aan de chauffeur. Hij zorgt er vervolgens voor dat jouw auto netjes geparkeerd wordt en staat bij terugkomst ook weer met je auto klaar.

Reizen met de trein

Ook met de trein kun je bij Schiphol komen, al is dat niet de meest ideale optie. Niet alleen omdat je dan altijd rekening moet houden met de reistijden, vertragingen en eventuele stakingen, maar ook omdat het er erg druk kan zijn. als je dan met je hele gezin inclusief bagage met de trein wil reizen, kan dit nog best lastig worden.