Zo kun je even helemaal ontspannen

 Zo kun je even helemaal ontspannen

Het is vast herkenbaar als je een dagje weg bent en je bent nog steeds bezig met alles wat er op het thuisfront aan de gang is. Dat is natuurlijk niet de bedoeling van een dagje weg, maar dit gebeurt bij iedereen. Dit komt onder andere doordat we altijd de hele dag bereikbaar zijn, of je nu op het strand zit of op de Canarische eilanden.

Om je hier toch mee te helpen hebben we een aantal punten achter elkaar gezet die je elke dag kunt uitvoeren. Door dit elke dag een paar minuten per dag te doen zal je rustiger en evenwichtiger door het leven gaan.

Ademhaling

Door elke dag een aantal ademhalingstechnieken te doen zul je meer kalmeren en ontspannen. Doe dit door op een rustige plek te gaan zitten en vervolgens in te ademen in 3 tellen, en vervolgens weer uit te ademen in 3 seconden. Doe dit door een hand op je buik te leggen en volledig te focussen op je ademhaling vanuit je buik.

Aanspannen en ontspannen

Als je spanning voelt in je lichaam kan dit lijden in spanning in je lichaam. Denk aan schouder, rug, kaak en hoofdpijn. Door je lichaam een aantal volledig te laten ontspannen zal je meer rust gaan ervaren en kan je lichamelijke delen van je lichaam ontspannen.

Doe dit door op een matje op de grond te gaan liggen en probeer alles te ontspannen. Span dan vervolgens alles in je lichaam aan en laat het dan weer los. Je kunt ook beginnen bij bijvoorbeeld je onderlichaam en ga dan steeds meer naar boven toe in je lichaam.

Zorgen opschrijven

Je kunt stress van jezelf eraf schrijven. Dit doe je door zorgen die je hebt op papier te zetten en zo tastbaar te maken. Door dit in een speciaal notitieboekje op te schrijven zal je na een loop van tijd een overzicht hebben van de dingen waar je jezelf zorgen over maakt en daar een plan voor maken. Door dit te doen kun je een hoop zorgen van jezelf oplossen en verder gaan met je leven zonder deze spanningen.

Ben dankbaar

Wanneer je een hoop stress ervaart zal dit ervoor zorgen dat je minder positief in t leven gaat staan. Hierdoor zul je negatief zijn en vergeet je alles waar je dankbaar voor bent. Denk daarom elke dag aan alle positieve dingen die je hebt in je leven. Probeer dit niet te groot te maken voor jezelf, maar denk bijvoorbeeld aan lekker in de zon zitten. Door deze ‘kleine’ dingen positief te ervaren zul je het leven meer gaan waarderen.

Ga de natuur in!

Het heeft in veel verschillende onderzoeken gebleken dat tijd doorbrengen in de natuur een van de effectiefste manieren is om te ontspannen. Probeer in de natuur ook weer te genieten van de kleine dingen zoals: de bomen, bladeren, bloemen en vogeltjes.