Hoe kan ik onbewust gezondere keuzes maken?

 Hoe kan ik onbewust gezondere keuzes maken?

We willen allemaal een gezond leven leiden. Om gezond te kunnen leven heeft ons lichaam onder andere vitamines, mineralen, eiwitten en vetten nodig. Deze voedingsstoffen halen wij uit onze voeding, maar helaas is het soms lastig om gezond te eten. Dit is zo omdat ongezonde voeding verslavend is. De hoeveelheden zout, suiker en vet laat ons alleen verlangen naar meer. Je kunt deze voeding natuurlijk proberen te vermijden, maar vroeg of laat krijg je er toch weer zin in. Jezelf voedsel ontzeggen is om deze reden ook geen goede optie. Nu is de vraag: kan je ook onbewust gezonder eten? Jazeker! De onderstaande tips kunnen jou helpen om iets gezondere keuzes te maken.

Vervang boter door olie

Bak jij je vlees met boter of met olie? Je zou misschien denken dat hier niet zo’n groot verschil in zit, maar niets is minder waar. Olie is een betere optie, omdat hierin onverzadigde vetten zitten. Deze onverzadigde vetten bevatten HDL-cholesterol en dit verlaagt de kans op hart en vaatziekten. Daarom is het aangeraden om hierin je vlees te bakken. Wil je dat jouw vlees lekker smaakt en een grote dosis vitamine E? Bak jouw vlees dan in olijfolie! Ze zeggen dat olijfolie ook goed is voor je darmen. Olijfolie vertraagd de schadelijke darmbacteri├źn en gaat constipatie tegen. De olie heeft ook een positief effect op jouw verteringsproces. Het is om deze reden zeker het proberen waard!

Drink voldoende water

Water, de rest komt later. Dit ezelsbruggetje wordt normaal gebruikt bij brandwonden, maar voor jouw gezondheid is water ook zeer belangrijk. Water zuivert ons en zorgt ervoor dat onze organen hun werk kunnen doen. In water zitten ook mineralen die ons lichaam nodig heeft. Vergeet om deze reden zeker niet om water te drinken! Hoeveel water moet je eigenlijk drinken per dag? Dit is een goede vraag! Geleerden hebben jarenlang gezegd dat je twee liter water per dag moet drinken, maar hier hebben ze eigenlijk weinig of zelfs geen bewijs voor. Ik heb het vaak geprobeerd om elke dag twee liter water te drinken, maar dit is voor mij echt onmogelijk. Ik drink namelijk niet meer als anderhalve liter op een dag. Drink altijd kleine hoeveelheden, want mocht je ineens drie liter naar binnen slobberen kan dit je vocht- en zoutregulering uit balans brengen. Wanneer dit gebeurt, zakt het zoutgehalte in je bloed en kan het vocht in je hersenen een zwelling veroorzaken.

Ik hoop dat mijn tips jou kunnen helpen op jouw weg naar een gezonder leven!