Online shoppen voor de man, wij geven je tips!

 Online shoppen voor de man, wij geven je tips!

Heb je echt nieuwe kleding nodig, maar heb je geen zin om hier de deur voor uit te gaan? Gelukkig kun je tegenwoordig ook heel goed online shoppen, alleen moet je dan wel weten waar je precies naar op zoek bent. Het aanbod is groot, en daardoor kun je al snel verdwalen. Om te voorkomen dat je dingen besteld die je eigenlijk niet nodig hebt, is het aan te raden dit artikel te lezen.

Bekijk wat je nog hebt liggen

Voordat je online kleding kunt gaan kopen is het aan te raden te bekijken wat je nog hebt liggen. Trek je kledingkast dus open en haal alles eruit. Bekijk alle kledingstukken goed op mankementen. Is het nog helemaal goed? Trek het dan aan om te kijken of hij nog goed past. Als dit het geval is, en het is nog steeds jouw smaak, kan hij terug in de kast. Past het niet meer, is het kapot of is het simpelweg je smaak niet meer? Gooi het dan weg, verkoop het of geef het weg aan iemand die het goed kan gebruiken. Er zijn ook inzamelcontainers te vinden in heel Nederland waar je de kleding kan doneren, of breng het naar de kringloop.

Maak een lijstje voor het shoppen

Nadat je alles in je kast hebt bekeken, weet je als het goed is precies wat je nog nodig hebt. Het is verstandig hier een lijstje van te maken. Kleding kopen kan lastig zijn, en zeker als je niet goed weet wat je precies nodig hebt. Door voor jezelf op te schrijven wat je nodig hebt, en hoeveel je daarvan nodig hebt, maak je het jezelf een stuk makkelijker. Schrijf dus niet alleen op dat je 2 broeken nodig hebt, maar zet er ook bij of dit lange of korte broeken moeten zijn.

Ga op zoek naar mooie kledingstukken!

Nu is het tijd om op zoek te gaan naar mooie kledingstukken die echt bij je passen. Heren kleding kopen is niet lastig, als je maar weet wat je zoekt. Kijkt goed naar het model, de pasvorm, maat en de kleur om te bepalen of dit bij je past. Je weet vaak zelf wel welke kleuren je wel of niet passen, blijf daar dan ook zeker aan vasthouden. Wil je graag een nieuwe kleur uitproberen, maar twijfel je of het bij je past? Kijk dan of je die kleur ergens in huis hebt liggen, en houd dat bij je gezicht. Weet je het nog niet? Dan kun je altijd besluiten hem wel te bestellen. Komt hij binnen en blijkt de kleur toch niet helemaal jouw ding te zijn? Dan kan hij altijd weer teruggestuurd worden.

Probeer ook setjes te creëren als je nieuwe kleding gaat kopen. Zo heb je direct een set in de kast hangen om aan te trekken. Vaak kun je hierin ook nog afwisselen, door bijvoorbeeld een ander shirt te gebruiken in plaats van degene die je bij de set hebt gekocht, zodat er meer mogelijkheden ontstaan.