Zo leer je barbecueën als een pro!

 Zo leer je barbecueën als een pro!

Wanneer je voor het eerste wilt gaan barbecueën kan het soms best moeilijk zijn om hiermee te beginnen. Hoe maak je een barbecue aan, en welke soorten kool heb ik nodig om de juiste temperatuur te bereiken?

Daarnaast zijn er veel verschillende manieren om het vlees te bakken en bijvoorbeeld mooie strepen te krijgen op het vuur, waardoor hij van binnen lekker is gebakken. In dit blog gaan we daar dieper op in en krijg je info over de basis hoe je kunt beginnen met het barbecueën.

Bij welke barbecue begin je?

Wanneer je gaat kiezen tussen verschillende soorten barbecues kun je kiezen tussen; gas en houtskool. Een voordeel van de barbecues is dat je gewoon een pan op de grill kan zetten om bij het vlees bijvoorbeeld lekkere rijst klaar te maken. De verschillen tussen de barbecues zijn: een houtskoolbarbecue en gasbarbecue. Om de juiste keuze te maken voor de juiste barbecue is het slim om van te voren naar de reviews op een website te kijken. Zo krijg je een indruk van de mensen die de barbecue al hebben gebruikt.

Houtskoolbarbecue

Dit is vaak de barbeque waaraan wordt gedacht wanneer je denkt aan barbecueën. Ze hebben geen knop om de vlam te regelen, waardoor het soms best lastig kan zijn om hier mee te beginnen. Maar doordat dit lastiger is om mee te beginnen is het vaak een stuk leuker om hierop te leren barbecueën. Je leert namelijk heel snel het proces en het wordt elke keer een stukje makkelijker om een barbecue te gebruiken.

Daarnaast is de smaak een stuk beter dan bij een gasbarbecue, omdat het veel heter wordt en dit resulteert in lekkere rooksmaak in het vlees. Je hoeft verder ook geen rekening te houden met gasflessen die op kunnen gaan en andere dingen.

Gasbarbecue

Het gebruik van de gasbarbecue is heel erg gemakkelijk. In tegenstelling tot de houtskoolbarbecue is heb je nu wel een gasknop om de warmte te bepalen en het scheelt veel tijd, omdat de kolen niet op temperatuur hoeven te komen waardoor je meteen kan beginnen met het grillen van het vlees.

De juiste houtskool

Er zijn twee verschillende soorten houtskool die je kunt gebruiken met het barbecueën; houtskool en briketten. Houtskool is verhit hout wat door de barbeque niet snel kan verbranden en zijn dus goed om te gebruiken in de barbecue. Houtskool wordt het meeste gebruikt bij gerechten waarbij het vlees snel gegaard kan worden.

Briketten zijn in tegenstelling tot houtskool een stukje goedkoper, makkelijker en zijn overal verkrijgbaar. De briketten branden erg lang, waardoor je ook eten kan klaarmaken wat langer nodig heeft om te garen, denk aan een hele kip. De briketten zijn ook bijna in elke supermarkt verkrijgbaar en dus redelijk toegankelijk voor iedereen die wilt gaan barbecueën.

Aansteken van houtskool

De techniek die het meeste wordt gebruikt is door een piramide te maken van de kolen. Door dit te doen kan de warmte gelijkmatig verdeeld worden en kunnen de kolen de juiste hitte bereiken. Je steekt de kolen aan door er van te voren een krant onder te leggen met een aansteekblokje die je vervolgens aansteekt. Het is belangrijk om de kolen voor 75% grijs te laten kleuren en tot die tijd nog geen vlees op de barbecue legt. Hier kan wel wat tijd overheen gaan dus het is belangrijk om dit een half uurtje van te voren voor te bereiden waardoor je daarna lekker kunt gaan eten en drinken met de rest. Topdrinks.nl heeft een mooi ruim assortiment met genoeg reviews om een goede keuze te maken voor het kiezen van het drinken bij de barbecue.