Betrouwbaar een auto leasen? De belangrijkste aandachtspunten

 Betrouwbaar een auto leasen? De belangrijkste aandachtspunten

Ben je als ondernemer, zzp’er of particulier autorijder op zoek naar een bedrijf waar je betrouwbaar een representatieve auto kunt leasen? Dan kan het best ingewikkeld zijn om een keuze te maken uit de vele leasebedrijven die er vandaag de dag zijn. Betrouwbaar een auto leasen betekent dat je moet opletten en een aantal zaken goed in het vizier moet krijgen. In dit artikel lees je wat de belangrijkste punten van aandacht zijn als je een kwalitatief goed, betaalbaar én betrouwbare leaseonderneming zoekt.

Bekijk reviews van eerdere klanten voor een algemene indruk

Als je enkele bedrijven in de regio gevonden hebt waar je een leaseauto kunt huren, dan is een van de eerste stappen het vergelijken van beoordelingen van eerdere klanten. Reviews met een leasebedrijf kun je online vinden via Google, de bedrijfswebsite zelf, speciale beoordelingssites (zoals Justlease Reviews) en vaak ook via sociale media. Ervaringen als Justlease Reviews geven, zeker als er veel meldingen te vinden zijn, een goed algemeen beeld wat je wel of juist niet van een beoogd autoleasebedijf kunt verwachten. Zijn de ervaringen ruim in aantal en (overwegend) positief, dan kun je er vanuit gaan dat je met een professioneel leasebedrijf van doen hebt dat betrouwbaar is. Omgekeerd vallen er vaak ook kandidaten af, die minder goed scoren aldus je voorgangers. Begin daarom altijd eerst met een onderzoek op Justlease Reviews, Google of de homepage van de aanbieder als je een eerlijke leaseonderneming zoekt voor jouw leasewagen!

Kies voor een leasebedrijf met een ruim wagenpark

Een aandachtspunt bij je zoektocht naar leasebedrijven is, naast de ervaringen die je op Justlease Reviews en andere internetsites kunt vinden, het aantal keuzemogelijkheden dat het bedrijf biedt. Een groot wagenpark met veel opties aan merken, modellen en soorten leaseauto’s is wel zo prettig. Het beste kun je kiezen voor een voertuig dat zijn initiële waarde niet te snel verliest. Vaak zijn dit de betere leaseauto’s die beschikbaar zijn, omdat het kwaliteitsmerken betreft met een grote staat van dienst.

Let op de (mogelijke) contractvoorwaarden van het bedrijf

Het ene leasebedrijf is het andere leasebedrijf niet als het aankomt op contractvoorwaarden. De inhoud van een leasecontract kan per bedrijf behoorlijk verschillen. In hoofdzaak kun je bij de meeste bedrijven kiezen uit financial lease en uit operational lease. Financial lease is een vorm van auto leasen die erg lijk op huurkoop. Hierbij wordt het voertuig een of meer jaren geleaset, waarna je als gebruiker de leaseauto voordelig kunt overkopen. Zeker als je voor een waardevaste leaseauto kiest, is dit erg aantrekkelijk. Je bezit dan op korte termijn een prima bedrijfsauto, waar je relatief weinig voor betaald hebt. Operational lease richt zich vooral op tijdelijke huur van een leaseauto. Een voordeel hiervan is dat je negens aan gebonden bent en je leasecontract op elk gewenst moment kunt opzeggen.

Houd speciale kortingsacties en aanbiedingen in de gaten

Ten slotte nog een laatste tip op basis van onze ervaringen met leasebedrijven: houd kortingsacties en aanbiedingen in het oog. Hiermee kun je jaarlijks wel honderden euro’s besparen op het leasen van een bedrijfsauto. En dat is natuurlijk mooi meegenomen in deze dure economische tijd!