Messageboard

Een gratis forum en voor €25,00 een jaar reclame vrij! Online in 5 minuten. Optioneel met eigen domeinnaam.

Faqs

Selecteer links een categorie om gericht naar uw vraag te zoeken. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.
Wat houdt een forum free precies in?
Een Forum free is een compleet geïnstalleerd phpBB forum!
Als u precies wilt weten wat een phpBB forum is, kunt u het beste ons demoforum bezoeken of de officiële website van de makers van phpBB, http://www.phpbb.com/.
Als beheerder van een forum heeft u toegang tot alle mogelijkheden van forum, met uitzondering van:
 • Layout aanpassingen.
 • Mods (hacks) installeren (oftewel FTP toegang).

Meer uitzonderingen zijn er niet. Over het algemeen gaat het om mogelijkheden waar alleen een (ervaren) webmaster gebruik van zou willen maken. Daarom bieden wij ook de mogelijkheid aan om een Pro of Expert pakket te nemen, dat is een dienst voor mensen met technische kennis U krijgt dan wel server-toegang waardoor u wel lokale aanpassingen kan maken en zo het forum geheel naar eigen wens kan aanpassen.
Is er echt geen limiet?
Voor de Forum free (incl. de reclame-vrije) bieden wij volledig onbeperkte forums, met onbeperkte mogelijkheden. Er zijn geen verborgen kosten, alleen maar uitgebreide mogelijkheden. De twee pakketten "Forum Pro" en "Expert" hebben direct toegang tot onze servers. Om misbruik te voorkomen hebben daar een limiet op vast gesteld welke geschikt is voor forums met een website/shop.
Hoeveel database ruimte mag mijn forum gebruiken?
Uw database, en dus uw forum, mag zo groot worden als u nodig acht. Wij stellen geen limiet.
Kan ik ook statistieken krijgen?
Het is momenteel niet mogelijk om meer statistieken te krijgen dan in het Administratie Paneel van het forum aangeboden worden.
Maken jullie ook een back-up?
Elke dag worden er back-ups gemaakt. De dagelijkse back-ups worden 7 dagen bewaard, ook bewaren wij een wekelijkse en een maandelijkse back-up. Het gaat echter om back-ups van het computer systeem, waaronder alle forum gegevens. Het is voor gratis forums niet mogelijk om individuele back-ups te krijgen, met een reclame-vrij forum kan dit wel. Merk wel op dat backups terugzetten niet zomaar mogelijk is zonder een Pro of Expert pakket
Hoe kan ik mijn account verwijderen?
Voordat u uw account verwijderd dient u alle actieve forums uit te schakelen (in het tabblad "Forums"). Daarna logt u in op onze website en klikt op "Mijn account" en "Verwijderen".
Kan ik een eigen (sub)domeinnaam gebruiken?
Deze mogelijkheid bieden wij gratis aan. Als u nog geen eigen domeinnaam heeft kunt u deze direct, tegen een heel voordelig tarief, bestellen! Wanneer u via ons uw domeinnaam registreert hoeft u verder niets te doen om het domeinnaam aan uw forum te koppelen, dat regelen wij voor u. Heeft u al een eigen domeinnaam dan dient een aanpassing te maken in de DNS te maken. Het (sub)domeinnaam dat u wilt gebruiken moet verwijzen naar: Free en Plus pakketten: 31.149.127.162 Pro en Expert pakketten: 31.149.127.163 Als u niet weet hoe u dit moet aanpassen dient u contact op te nemen met het bedrijf waar u het domeinnaam heeft geregistreerd. Zij kunnen u verder helpen.
Kan ik een back-up terugzetten?
Voor een Kant-en-klaar forums is het niet mogelijk om een back-up terug te plaatsen op onze server. Heeft u een "Forum met website" dan kunt u een eerder zelf gemaakte backup via PLESK terug plaatsen. Logt u in op het PLESK administratiepaneel en klik op "Backup manager".
Ik woon buiten Nederland, kan ik ook een eigen forum krijgen?
Wij bieden hosting aan in de volgende landen: Nederland, Belgie, Verenigd Koningrijk, Frankrijk, Italie, Verenigde Staten, Canada en Australie. De forums zijn voorzien van de talen: Nederlands, Engels, Frans, Italiaan, Duits en Afrikaans.
Welke code moet ik op mijn webpagina plaatsen om het forum te intergreren met mijn eigen website?
U hoeft alleen maar een (hyper)link naar het forum te maken. Wij raden het gebruik van frames af ivm. inlog problemen.
Wat doet die Helpdesk gebruiker?
Om goede ondersteuning te bieden aan haar gebruikers hebben wij een Helpdesk gebruiker aangemaakt op uw forum. Deze gebruiker Helpdesk wordt alleen gebruikt om technische ondersteuning te bieden. In onze Privacy-policy staat uitdrukkelijk beschreven dat medewerkers van Messageboard.nl geen gebruik van dit account zullen maken om andere redenen. U bent vrij om deze gebruiker te verwijderen maar verliest daarmee het recht op gratis ondersteuning indien u gebruik maakt van een Kant-en-klaar forum.
Hoe kan ik een gebruiker handmatig activeren?
Ga naar uw Beheerpaneel (klik op de link onderaan uw forum) en klik het tabblad 'Gebruikers en Groepen'. Selecteer de gebruiker en klik onderaan de pagina op "Bevestig".

U kunt zelf een e-mail sturen naar die gebruiker met de mededeling dat zijn/haar account geactiveerd is!
Mijn gebruikers willen een afbeelding onder hun naam, hoe moet dat?
Eerst en vooral dient u de mogelijkheid om een 'avatar'(zo noem je dat plaatje) te plaatsen aan te zetten:

 1. Ga naar het Beheerderspaneel (kleine link onderaan uw eigen forum)
  Onder de tabblad 'Algemeen' klikt u op "Avatar instellingen". De gebruiker dient zelf zijn avatar te selecteren in zijn profiel. Avatars kunnen geselecteerd worden in de beschikbare galerij of kunnen van een andere weblocatie komen.
 2. Indien gekozen wordt voor die laatste optie dient de volledige en correcte weblocatie (url) ingevuld te worden in het vak 'gebruik avatar op andere site' in het profiel van de gebruiker. Sommige websites staan niet toe dat afbeeldingen worden gelinkt vanaf andere locaties.
 3. Avatars worden niet automatisch verkleind , te grote avatars verbreden uw forum waardoor er heen en weer geschoven moet worden om berichten te lezen. U kunt de avatars verkleinen in eender welk fotoprogramma en ze dan uploaden naar een eigen domein of server.
Kan ik templates toevoegen?
Wij beheren uw forum, samen met de forums voor vele duizenden andere forum eigenaren. Het is uit veiligheidsoverwegingen niet mogelijk om nieuwe templates toe te voegen. Wel kunt u de kleuren van bestaande templates aanpassen naar uw eigen wensen.
Hoe verwijder ik de reclame op mijn forum?
Kant-en-klaar forums zijn voorzien van reclame als compensatie voor de kosten. U kunt uw abbonnement uitbreiden naar een reclame-vrij forum. Log in op onze hoofdpagina en klik op "mijn profiel", "Forums" en dan op "Abonnement uitbreiden". U komt op onze hoofdpagina waar u een ander pakket kan selecteren om naar up te graden.
Hoe voeg ik mijn eigen logo toe of pas ik deze aan?
In het beheerderspaneel kiest u de optie "Algemeen" klik op "Forum instellingen". Daar kunt u bij "Forum logo URL" de link naar uw logo opgeven. Controleer of u de correcte URL/link heeft ingevoerd.
Sommige providers staan niet toe dat afbeeldingen op andere sites geplaatst worden. Uw logo verschijnt dan niet of er staat een rood kruisje.
Kan ik een tweede forum aanvragen?
Ja. U kunt zoveel forums aanmaken onder uw account als u wilt. Houd u er rekening mee dat u met een "Pro" of "Expert" account ook meerdere forums onder datzelfde pakket kan hosten.
Kan ik een e-mail ontvangen na een registratie van een nieuw lid?
Jawel, wij hebben een extra mogelijkheid ingebouwd om dit mogelijk te maken. Kijk in het administratie paneel onder het kopje "Uitbreidingen"
Ik heb een vraag over de werking van het forum.
Hierop bieden wij geen individuele ondersteuning. De handleiding, Google.com en YouTube lopen vol met uitleg over hoe een phpBB3 forum werkt. De FAQ op uw eigen forum en op http://demo.messageboard.nl/forum/faq.php kunnen misschien al antwoord bieden op een vraag. Zo niet, dan kunt u terecht op de nederlandse handleiding op http://wiki.phpbb.nl/3.x/Handleiding , of op de engelse handleiding op https://www.phpbb.com/support/docs/en/3.1/ug/ . Als het antwoord op uw vraag nergens te vinden is, kunt u uw vraag het beste stellen op de hulpfora die te vinden zijn op phpbb.nl, phpbbservice.nl en phpbb.com.
Kost het updaten van de forumsoftware (phpBB) geld?
Nee, updates zijn gratis. Voor de gratis en reclame vrij forums zullen wij, zodra er een nieuwe versie uitkomt, zo spoedig mogelijk de laatste versie gratis aanbieden via onze hoofdpagina. Daar kunt u besluiten te upgraden op een door u gewenst tijdstip. Heeft u een "Pro" of "Expert" pakket dan bent u zelf verantwoordelijk voor het updaten van uw forum.
Ik ben verbannen op mijn eigen forum, wat nu?
Als u uzelf per ongeluk heeft verbannen zult u aan een medebeheerder moeten vragen om u terug te zetten of via een andere locatie (die niet gebanned is) in te loggen en het banadres aan te passen. U kunt proberen om via een dienst als http://www.phproxy.org/ naar het forum te surfen en uzelf te unbannen. Lukt dat allemaal niet, dan bent u mogelijk verbannen door ons automatische anti-spam systeem. Alleen indien u uw IP adres + persoonlijk verzoek indient bij onze helpdesk kunt u van deze lijst verwijderd worden. Geef duidelijk aan wat er gebeurd is en welke melding u te zien krijgt. Verwerken van dit soort verzoeken kan enkele werkdagen duren.
Waarom kan de administrator geen moderator worden?
Als administrator heeft u al alle nodige rechten, inclusief moderator op alle forum onderdelen. Het is niet nodig om ook nog moderator rechten toe te kennen aangezien die niet gebruikt (kunnen) worden.

Tip: Maak een tweede gebruiker voor uzelf aan en maak deze moderator en gebruik die op het forum. Het Administrator account gebruikt u dan alleen wanneer u echt de admin rechten nodig heeft (als u dan ook verschillende wachtwoorden gebruikt is het ook nog eens veel veiliger).
Hoe komt het dat iemand zonder wachtwoord in een privé-gedeelte komt?
Regelmatig ziet men meldingen van bezoekers die in een beschermd gedeelte van de website 'lijken' te lezen. Wanneer men het ip-adres van zo'n bezoeker traceert (trace-ip) dan komt men vaak uit op robots van google.com (googlebot). Dat is een ingebouwde applicatie die de tekst op een bezochte pagina leest om relevante reclame te tonen. De gegevens worden niet opgeslagen en zijn niet voor personen zichtbaar.
Waarom moet ik elke keer inloggen op het Beheerderspaneel?
Vanwege veiligheidsredenen dienen beheerders telkens opnieuw in te loggen wanneer zij aanpassingen willen maken in het Beheerderspaneel.

Dit is zo ontworpen. Het ongemak dat hierdoor ontstaat is minder vervelend dan het alternatief: lekken in de beveiliging. Het voorkomt namelijk dat als iemand bij uw computer komt of als u op een computer van een ander heeft ingelogd deze ook in het beheerderspaneel zou komen.
Hoelang duurt het voordat een betaling verwerkt wordt?
Pay.nl verwerkt uw betaling direct. Wanneer er tijdens de donatie een fout optreedt wordt de betaling enkele dagen later handmatig verwerkt. Indien uw betaling niet binnen vijf werkdagen verwerkt is kunt u het beste hierover contact met ons opnemen. Vermeldt hierbij altijd de volgende gegevens (anders kunnen wij uw aanvraag niet inbehandeling nemen):
 • Het tijdstip van betalen
 • Het bedrag dat is afgerekend
 • Indien betaald via telefoon uw telefoonnummer, anders uw rekeningnummer of andere relevante gegevens.
 • de URL/link naar het betreffende forum.
Kan ik ook de URL/link naar het forum veranderen?
De URL van uw forum aanpassen kan op dit moment niet via onze website. Mocht u noodzaak zien om dit wel te doen, kunt u contact opnemen met de helpdesk, dan kunnen we kijken of wij dat voor u kunnen doen.
Hoe verwijder in mijn forum?
Login op onze hoofdpagina en kies in uw profiel voor het tabblad "Forums". Klik daar op "Verwijderen" en bevestig uw opdracht. Plaatst u wel eerst het forum "Offline" door op de gelijknamige knop te drukken in hetzelfde tabblad.
Hoe kan ik een forum van iemand overnemen?
Onderaan elk door ons gehost forum staat de link "Forum overnemen". Volg de instructies om het eigenaarschap van het forum te krijgen. De eigenaar heeft enkele weken de tijd om uw verzoek goed te keuren cq. af te keuren. Reageert de eigenaar niet dan nemen wij contact met u op.
Ik ben de login gegevens van jullie website kwijt!
Bent u de gegevens van onze hoofdpagina vergeten? Dan kunt u deze synchroniseren met die van uw forum. Wij zullen de gegevens van de eigenaar van het forum naar onze website halen zodat het email adres+wachtwoord daaraan gelijk is. Volgt u de instructies hiervoor via de link "Wachtwoord vergeten?" op onze hoofdpagina.
Hoe kan ik spam voorkomen?
Helaas is een forum een aantrekkelijke manier voor spammers om links naar hun sites te maken. Wij rusten onze forums daarom uit met veel mogelijkheden om het spammers moeilijk te maken om berichten te posten op het forum. Uiteraard is het aan de beheerder om gebruik van deze mogelijkheden te maken. Hoe moeilijker het je de spammers maakt, hoe moeilijker de echte gebruikers het ook hebben. En dat laatste wil een beheerder weer niet. Een aantal mogelijkheden zijn:
 • Plaatje met code gebruiken (Captcha) voor het plaatsen van berichten.
 • Bepaalde woorden en links/URLs niet toestaan (Woord Censuur)
 • Alleen leden toestaan te posten (Permissies) + activeren van nieuwe leden beperken.
Hoe upload ik bepaalde bestanden (attachement mod)?
Uit veiligheids overwegingen mogen niet alle bestanden zomaar op onze server geplaatst worden. Het beste is om bestanden in te pakken in bv. rar/tar/zip eg. en deze te uploaden. Bestanden van Microsoft Word/Excel kunnen alleen maar op deze manier in een bericht geplaatst worden.
Waarom krijg ik geen reactie op mijn aangemaakte ticket?
Onze helpdesk beantwoord in bijna alle gevallen alle binnengekomen berichten. Alleen wanneer er een mededeling op onze website wordt gedaan waarin wij antwoord geven op een algemene storing zullen wij niet individuele tickets lezen/beantwoorden. Berichten worden in volgorde van ontvangst beantwoord waarbij het tijdstip van het laatst verstuurde bericht telt. Stuurt u, uit ongeduld, een herinnerings email zal dit dus averrechts werken. Dit mechanisme passen wij toe om het zgn. 'flooden' van ons systeem niet te belonen.
Kan ik ook iets toevoegen op het forum, zoals een shoutbox bijvoorbeeld?
Dit is afhankelijk van wat u precies wilt. Er zijn veel creatieve beheerders die javascript code in de forum-beschrijving plaatsen om zo extra dingen toe te voegen aan hun forum. Helaas maken spammers ook gebruik van deze mogelijkheden en loop je het risico dat bij een automatische controle je forum offline geplaatst wordt. Na een berichtje aan onze helpdesk wordt je forum weer online geplaatst. Het mag duidelijk zijn dat wij deze methodes officieel niet ondersteunen. Het is daarom officieel niet mogelijk om extra functionaliteiten toe te voegen aan je forum. Alle vormen van verzoeken tot toevoegingen aan onze helpdesk worden beantwoord met een link naar deze pagina.
Wie is die "Ad-Man" en waarom kan ik die berichten niet verwijderen?
Ad-Man is een fictieve gebruiker op ieder Forum free met reclame. Als je een abonnement neemt zonder reclame dan verschijnen de Ad-Man berichten niet. Deze berichten zijn noodzakelijk om de kosten voor het hosten van het forum te dekken. Soms plaatsen we enkele nuttige tips en mededelingen maar meestal vertoond deze gebruiker reclame boodschappen. Lees voor meer informatie het antwoord bij de vraag "Hoe kan ik mijn forum reclame-vrij maken?"
Hoe kan ik een forum reclame-vrij maken?
Indien u een Forum free bij ons heeft en de berichten van Ad-Man niet langer wilt zien op uw forum kunt u de kosten voor het hosten van uw forum ook zelf betalen. De reclame berichten verdwijnen dan automatisch (ook bij reeds geplaatste berichten). U hoeft alleen maar uw abonnement uit te breiden naar een "Reclame vrij" forum. Dit doet u door in te loggen als eigenaar van het forum, op onze hoofdpagina. Vervolgens klikt u op "Forum" en daarna op "Abonnement uitbreiden". Dan heeft u keuze uit enkele uitbreidingen waarvan de voordeligste "Reclame vrij" is. U volgt daarna een paar eenvoudige stappen en rond de betaling af. Zodra uw abonnement afloopt verschijnt er weer reclame op uw forum, het is geen automatisch abonnement waar u aan vast zit! Opzeggen is dus ook niet nodig.
Hoe installeer ik TapaTalk?
Op phpBB3 hebben wij TapaTalk reeds voor u geinstalleerd. U hoeft het forum alleen maar te activeren op TapaTalk. Bij het opgeven van de lokatie van het forum geeft u op: http://uwnaam.messageboard.nl/forum/ Vervolgens activeert u uw registratie en zal uw forum met de TapaTalk App werken!
Waarom mag ik geen berichten plaatsen/laten staan die tips geven over hoe de reclame minder of niet zichtbaar wordt of verzoeken niet te klikken op bepaalde reclames?
Als je gebruik maakt van een gratis forum dan betalen onze sponsors de kosten voor je forum. Het is niet bedoeling dat je je bezoekers op enige manier oproept of advies geeft dat onze sponsors benadeeld. Oproepen om te klikken op de reclame mag evenmin niet. De reclame staat daar voor de mensen die er interesse in hebben. Wil je geen reclame dan kan je je eigen forum sponsoren door een reclame-vrij forum te nemen.
Hoe kan ik mijn account verwijderen?
Voordat u uw account verwijderd dient u alle actieve forums uit te schakelen (in het tabblad "Forums"). Daarna logt u in op onze website en klikt op "Mijn account" en "Verwijderen".
Hoe moet ik mijn contract verlengen?
Wij hebben een speciale pagina gemaakt met uitleg over hoe u uw contracten kan verlengen: http://messageboard.nl/handleiding%20verlengen/handleiding.html
Als ik mijn forum verhuis naar een andere host, kan ik dan mijn domeinnaam blijven gebruiken?
Domeinnamen die gekoppeld zijn aan een account kunnen overgedragen worden naar een andere host. Voor overdracht van een domeinnaam maakt u een ticket aan bij onze helpdesk met het verzoek de AUTH code te ontvangen. Met deze code kunt u het domeinnaam verhuizen. Uw nieuwe provider zal om deze code vragen wanneer u aangeeft dat u een huidig domeinnaam wilt verhuizen.